top of page

Bruiloft met een Amerikaanse Twist: Trouwfotograaf en trouwen bij Natuurlijk Kloof in Bergen op Zoom

Als bruidsfotograaf ben ik gezegend met de mogelijkheid om unieke en liefdevolle momenten vast te leggen, en elke bruiloft heeft zijn eigen bijzondere verhaal. Onlangs had ik het voorrecht om de trouwfotograaf te zijn voor een bruiloft in Brabant met Amerikaanse invloeden, waarbij de bruid uit Amerika kwam en de bruidegom een echte Nederlander was. De dag was gevuld met prachtige momenten en een hoop gekkigheid, van de getting ready tot een liefdevolle loveshoot en een betoverende ceremonie bij 'Natuurlijk Kloof', om af te sluiten met een waanzinnig feest waar nog lang over nagepraat zal worden.


Voor mij als trouwfotograaf begon de dag in Brabant en wel in Roosendaal, met de 'getting ready'-fase, waarbij zowel de bruid als de bruidegom omringd werden door hun naaste vrienden en familie. Eerst langs de bruidegom waar de sfeer al goed heerste met de groomsmen van de bridalparty. Een hoop ongein, beetje zenuwen en vooral mannen die hun best deden er zo goed mogelijk uit te zien. Bij de bruid was het ook volle bak met 2 kapsters en de bruidsmeisjes en natuurlijk was haar moeder aanwezig. De energie en het enthousiasme waren voelbaar, en ik wist dat dit een bijzondere dag zou worden.


Voor mij als trouwfotograaf en voor het bruidspaar trouwen bij Natuurlijk Kloof, het is een feest van begin tot eind.

Wij en anderen hadden een goede klik met je waardoor we op ons gemak waren.

Trouwfotograaf en trouwen bij Natuurlijk Kloof in Bergen op Zoom

Natuurlijk Kloof, gelegen in Bergen op Zoom, is een betoverende locatie die de perfecte setting biedt voor bruiloften en andere bijzondere gelegenheden. Omringd door weelderige natuur en gelegen aan de rand van een prachtige kloof, is deze idyllische plek een ware oase van rust en romantiek. Met zijn sfeervolle tuinen en intieme ceremonieplekken, biedt Natuurlijk Kloof een unieke ervaring voor elk bruidspaar. Of het nu gaat om een intieme ceremonie of een uitbundige viering, Natuurlijk Kloof creëert een magische ambiance die nog lang in de herinnering zal blijven hangen. Ontdek de charme en schoonheid van deze locatie en laat je betoveren door de natuurlijke pracht die Natuurlijk Kloof te bieden heeft.

dronefoto, dronefotografie van bruiloft op de Bergse Heide in Bergen Op Zoom
Dronefoto bruiloft Bergse Heide Bergen Op Zoom

Firstlook op de Bergse Heide in Bergen op Zoom

Voor de firstlook en de loveshoot gingen we naar De Bergse Heide. Een adembenemend natuurgebied, biedt het ideale decor voor een romantische loveshoot. Met uitgestrekte velden en een rustieke sfeer, is deze locatie perfect om de liefde tussen het bruidspaar vast te leggen.


De locatie van de firstlook maakt het verschil tussen bijzondere foto's of gewone foto's (bijvoorbeeld bij de voordeur van het huis, tenzij je in een kasteel woont ;)).Bruiloft met een Amerikaans tintje

In de Verenigde Staten is de bridal party een eeuwenoude traditie die nog steeds een belangrijke rol speelt bij moderne bruiloften. Hier zijn een aantal regels die deze traditie beschrijven:

  1. De bridal party bestaat uit de naaste vrienden en familieleden van de bruid en bruidegom. Deze speciale groep mensen wordt gekozen om het bruidspaar te ondersteunen en te begeleiden tijdens hun trouwdag.

  2. De bridal party bestaat meestal uit bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Bruidsmeisjes zijn de vriendinnen of zussen van de bruid, terwijl bruidsjonkers vaak de broers of goede vrienden van de bruidegom zijn.

  3. Een bruidsmeisje heeft meestal de taak om de bruid te helpen bij het plannen van de bruiloft, het organiseren van vrijgezellenfeesten en het bieden van emotionele steun tijdens de voorbereidingen.

  4. Bruidsjonkers hebben vergelijkbare taken als bruidsmeisjes, maar ze zijn vaak betrokken bij het plannen van vrijgezellenfeesten voor de bruidegom en helpen bij praktische zaken op de trouwdag.

  5. De maid of honor en best man zijn de belangrijkste leden van de bridal party. Ze zijn verantwoordelijk voor het coördineren van de andere bruidsmeisjes en bruidsjonkers en staan het bruidspaar bij tijdens de ceremonie.

  6. Tijdens de ceremonie staan de leden van de bridal party vaak naast het bruidspaar aan het altaar. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de bruiloftsceremonie en getuigen van het huwelijksgeluk.

  7. Het is gebruikelijk dat de bridal party deelneemt aan de bruidsreportage. Ze poseren samen met het bruidspaar voor foto's om de speciale band tussen hen te vieren.

  8. De bridal party vormt een hechte en liefdevolle groep mensen die een belangrijke rol spelen in het leven van het bruidspaar. Ze vieren niet alleen de bruiloft, maar ook de vriendschap en liefde die ze delen, wat deze traditie zo waardevol maakt bij Amerikaanse bruiloften.


Loveshoot op de Bergse Heide in Roosendaal

De bridalparty ging na de foto's lekker borrelen op het nabijgelegen terras terwijl het bruidspaar toch echt nog even aan de slag moest ;) Want uiteraard moest de liefde, de prachtige jurk en het mooie pak en alles ook nog even vastgelegd worden door mij als trouwfotograaf uit Ridderkerk.


Ceremonie bij Natuurlijk Kloof in Bergen op Zoom

De ceremonie vond plaats bij 'Natuurlijk Kloof', een betoverende locatie midden in de natuur. De bruid liep stralend naar het altaar, omringd door de liefde van haar familie en vrienden. De ceremonie zelf was intiem en emotioneel maar er werd ook veel gelachen. Ik kon zien dat de connectie tussen de bruid en bruidegom echt was, en hun geloften raakten de harten van iedereen die aanwezig was. Bij Natuurlijk Kloof heb je meerdere plekken waar je de ceremonie kunt houden en in dit geval was het in een prachtig aangeklede overdekte ruimte.


Tijd voor taart en toast!

Het bruidspaar koos voor een uniek en heerlijk alternatief voor de traditionele bruidstaart. Op hun grote dag waren er verrukkelijke donuts, smaakvolle cupcakes en schattige popcakes om van te genieten. De gasten werden verwend met een kleurrijke en veelzijdige selectie van zoete lekkernijen, perfect passend bij de informele en vrolijke sfeer van de bruiloft. Dat was smullen voor jong en oud!Diner!

Iedereen was toch echt wel toe aan een stevige maaltijd en terwijl de gasten nog aan het borrelen waren waren de koks van Natuurlijk Kloof al bezig met het grillen van immense stukken vlees. Dat zag er heel oermannelijk uit. Het buffet was werkelijk heerlijk. Na een emotionele toast van het bruidspaar kon iedereen dan zijn bord goed vullen met heerlijk eten.


Let's party!!!

En dan de ontlading! Na een mooie openingsdans van het bruidspaar, terwijl de bruidegom eigenlijk niet wilde maar het wel fantastisch deed!, ging iedereen los op de dansvloer. Om je bruiloft compleet te maken is het toch wel heel om zo ongeveer het eerste uur de trouwfotograaf ook het feest vast te laten leggen! Zojuist had ik een nieuwe lens dus ben iets langer gebleven omdat ik wat dingen uit wilde proberen en dan merk je toch wel dat de leuke plaatjes, waarbij er daadwerkelijk gefeest wordt dan gemaakt worden. Drankje erin, gene eraf en feesten maar haha en je weet pas dat het een goed feestje is geweest als er iemand uit zijn broek scheurt tijdens het dansen!!!Terug naar huis

En dan zit het er op! Na een lange maar fantastische dag in Brabant, zowel in Roosendaal als Bergen op Zoom is het weer tijd voor deze trouwfotograaf om terug te gaan naar Ridderkerk. Dankbaar voor de dag die ik vast heb mogen leggen wens ik het bruidspaar alle geluk en liefde toe die je maar kunt wensen!


Ga jij ook trouwen?

Of het nu gaat om een Amerikaanse bruiloft, een Nederlandse bruiloft, of een mix van beide, de liefde is een universele taal die verbindt. Als bruidsfotograaf is het een eer om de verhalen van bruidsparen vast te leggen en te delen met anderen. Elke bruiloft is uniek, en ik kijk er altijd naar uit om die unieke momenten te vereeuwigen, zodat ze voor altijd gekoesterd kunnen worden.


Wil je meer zien van deze bijzondere bruiloft en mijn andere werk als bruidsfotograaf? Neem dan een kijkje op mijn website en laat je inspireren door de liefde en geluk van andere bruidsparen. Samen kunnen we jouw droombruiloft vastleggen en ervoor zorgen dat de herinneringen voor altijd blijven bestaan. Neem vandaag nog contact op, en laten we samen een nieuw verhaal schrijven, met jou en je geliefde als stralend middelpunt.


Bình luận


bottom of page