top of page

Uitstapje NewBorn fotografie in Dordrecht 

NewBorn fotografie is echt wel een tak van sport. Zoals eigenlijk met alle soorten fotografie. In de basis is de techniek hetzelfde maar voor iedere soort komen er weer specifieke kwaliteiten bij kijken. Zoals NewBorn....je moet weten hoe met een baby om te gaan maar dat niet alleen ook met de ouders en dan met name de moeder die nog vol zit met allerlei hormonen en jou met haar baby in de weer zit. Dat kan haar wel eens teveel te worden als over beschermende moeder. Belangrijk dus dat je heel relaxt bent, dingen goed aanvoelt, geduldig bent en vooral ook geniet van dat mooie nieuwe leven.


In het verleden heb ik wel meer NewBorn gedaan maar als fotograaf in Ridderkerk, die het hele land doorreist, ligt mijn focus op portretten, bruiloften en zakelijke fotografie. Toch krijg je soms de vraag of je een nieuw leven wilt fotograferen en kun je daar geen nee op zeggen.


 


 

Zo ook bij Davey. Zijn grote broer Finnley had ik ook gefotografeerd toen hij net geboren was en de ouders wilden heel graag dat ik Davey ook op de foto zou zetten. Ok uitstapje dus.


Eerlijk gezegd was ik best even zenuwachtig want ik had al tijden geen Newborn fotografie gedaan. Ik weet niet of jullie dit dan herkennen maar ik denk dan altijd, oh gaat dit me nog wel lukken en als het maar naar tevredenheid is etc....dit had ik de ouders ook verteld maar zij zeiden, jij kan toch overal mooie foto's van maken! Zoooooo lief. Altijd goed zo'n boost voor je zelfvertrouwen.


Op naar Davey dus. Oooooh wat een mooi mannetje! Alles klopt aan hem. En hoe fijn voor een fotograaf (en voor de ouders...) hij gaf geen kik! Supertevreden, eerst lekker eten, daarna even schone broek en toen beetje dutten, met broer Finnley op de foto en dan toch ook maar even een kneuterige foto met beertje. Heerlijk. Voetjes, handjes, oortjes, neusje. Alles is zo prachtig aan zo'n heel klein nieuw leven.

Zoals bij de meeste newborn shoots kwam er nu ook een moment waarop mams zei......ok nu vind ik het wel mooi geweest....tsja hormonen en moeders....dat hoort er bij. Maar het stond er eigenlijk allemaal wel op.


En toen, toen mocht ik even heerlijk met Davey zitten. Helemaal zen ging ik bij deze shoot vandaan. Kon niet wachten dus direct alles bekeken en man man wat was het genieten. Zo'n shoot is echt een cadeautje. 

Comments


bottom of page